diumenge, 1 de febrer del 2015

LA FESTA DE LES LLANCES I LA POLÍTICA

La Festa de les Llances d'enguany va omplir el Saló d'Actes de la Casa de la Cultura i va tenir com a cloenda un  magnífic concert de la​ ​
Marina Rosell, dedicat al compositor i cantant Georges Moustaki.

El discurs oficial per part de l'alcalde Sr. Pere Vila va ser un xic llarg, més d'una hora, no era estrany  ja que estem molt a prop d'unes noves eleccions municipals molt importants per a la nostra Vila i per al Sr. Vila.

Aixó en va permetre tenir la sort de poder fer volar la imaginació i vaig endinsar-me en un somni:en trobava en una terra estranya en la qual els polítics estaven tot el temps en campanya electoral, i on per a ésser polític la primera condició era no tenir cotxe, la qual cosa els obligava a anar caminant a tot arreu, saludant i xerrant amb tots els que es trobaven en el camí. 

Acostumaven fer les compres en els comerços del seu entorn, per sostenir els negocis familiars del territori, i aprofitar l'avinentesa per tal de conéixer millor als seus conciutadans i llurs problemes.En actes oficials de presentació no miraven mai el rellotge ni tenien presa per marxar després de fer-se la foto corresponent de l'acte, ,que es publica sempre en els diaris del dia següent.

Eren gent que participaven, gairebé sempre, en totes les activitats que organitzaven les associacions de la localitat o del territori, i fins i tot anaven sempre als enterraments dels seus conciutadans difunts, no només quan s'apropaven les eleccions.I, al despatx, només anaven a fer la migdiada.

Em vaig despertar just quan el Sr.Alcalde "predicava" sobre el civisme com l'element bàsic de la participació ciutadana, que ens fa ser persones responsables i ens empeny a un diàleg permanent i necessari per a bastir la Vila com una gran casa on pugui viure una sola i única família: tots plegats. 

I subratllava la importància de l'esforç personal per a aconseguir un futur millor per a la Vila, basat en la participació, l'unió, la tolerància i la solidaritat, elements bàsics de la convivència. 

Aixó representaven els guardonats amb les Llances d'aquest any: l'esforç per a assolir bons resultats en l'estudi, en l'esport, en la cultura, en el treball. Gent premiada pels seus esforços per assolir  un elevat nivell d'excel·lència en el seu respectiu àmbit d'activitat, amb una gran dosi de constància.

Noi, qué mac​a​ aquesta homilia!  Sí, senyor​, FETS I NO PARAULES!

Com m'agradaria que el meu petit somni no fos un somni!

Costa molt poc construir amb paraules. El difícil és ser coherent amb els actes.  Els fets són realment la "prova del nou" de tot polític.

Tinc una irrefrenable tendència a no creure en els polítics, sobre tot en les seves solemnes declaracions.....i veig molt clar que molt sovint "miren pels seus privilegis"

Per aixó m'ha agradat tant el discurs de la Festa de les Llances d'enguany.

Jose Luis Marcos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per la teva participació!