diumenge, 1 de febrer del 2015

Pressupostos Municipals 2015

Al·legacions que varem fer als pressupostos, en relació a la inversió del camp de futbol.


RESUM:

Pel Grup Municipal PSC-PM es varen presentar al·legacions als Pressupostos de 2015, atès el rebuig i indignació social que ha provocat la nova inversió prevista, actualment ja en fase d’execució,  per a la realització del camp de futbol de gespa artificial, amb un cost de 180.000 euros. Pel nostre Grup es va demanar a l’equip de govern  municipal, reconsiderar l'aplicació d'aquesta partida pressupostària a la citada inversió, per bé que hi ha altres possibles aplicacions alternatives, de petició popular de fa molt de temps, i que són més necessàries, com ara la conservació, millora i modernització de les escoles, en particular, per les seves obsoletes  i deficitàries instal·lacions. Es demanava consensuar amb la resta dels Grups a l’Oposició, la destinació final de la citada inversió, al objecte de trobar una millor acceptació popular, fins i tot, a una prèvia consulta popular.

No obstant, l’equip de govern ha decidit desestimar, estrictament per motius formals, la citada petició,  no volent entrar a debatre sobre la oportunitat de destinar un import tan gran de diners públics a altres inversions més necessàries.

Finalment, volem posar en coneixement del poble, si bé ja és conegut públicament hores d’ara, que la citada inversió és clarament electoralista, feta de corre-cuita abans de les eleccions municipals, després de tota una legislatura sense ni una sola inversió, motiu pel qual l’equip de govern no ha tingut cap inconvenient de finançar la citada obra a crèdit (amb el corresponent com innecessari cost financer), ja que encara no s’han recaptat els IBIS (contribució urbana) pel que seria el seu finançament ordinari amb recursos propis de l’Ajuntament, és a dir, sense necessitat de demanar cap crèdit bancari.

Dit de manera encara més clara, han hagut de demanar al Banc que els hi avancés els diners, perquè si havien d’esperar a la recaptació ordinària del IBI, no podien fer front al cost de la inversió ABANS de les eleccions municipals del proper maig.  

Sia públic i de notori coneixement.

Francesc Guisset 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per la teva participació!